Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2010 10:00 - Приятелю, припомни ми!
Автор: silencieuse Категория: Други   
Прочетен: 993 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 10.11.2012 16:34


      

image


       Не бе отдавна  времето, когато тя беше малка. Дете, търсещо във всичко нещо ново и интересно. Странен поглед имаше, поглед на възрастен човек, носещ в себе си ежедневните проблеми. Наследство от баща й, очите й говореха много, но само за този, който умее да чете. Приятели имаше, все момчета, а по-късно започнаха да се появяват и приятелките. Намираше общия тон, нагласяше се лесно спрямо ситуацията. Тя имаше странно хоби. Често ходише на гарата в часовете, когато пристигаха влаковете. Наблядаваше хората. Прегръдките, целувките, усмивките, сълзите, радост, тъга, любов, лицемерие. Толкова много емоции, събрани на едно единствено място- на гарата. Ето, момиче с два големи сака, оглежда се, може би търси приятеля си, но него го няма, тя спира за секунда, завърта се на 360 градуса, но не го вижда, поглежда към земята, след това напред, както винаги тя трявбаше да се справи сама, взима двата сака и тръгва полека напред. Някой поема едната чанта, тя вдига поглед, мъж, но не този, когото чака, а някой непознат, едно ново приятелство или просто един приятен жест, двамата започнаха и ще завършат една от хилядите истории на гарата, някои дълги, други кратки, някои съдбоносни, други дори непревърнали се в спомен.
       С часове момичето наблядаваше идващите и заминаващи влакове, през главата й минаваха различни завръзки и развръзки. Някои от тях записваше в стар дневник с твърди корици.

        Ето я вече жена, отдавна придобила недостатъците на възрастните- живот-ежедневие, ден за ден, работа, деца, работа, мъж, деца...А къде е тя?! Загубена в своя безкраен час, тя следва минутите и не обръща внимание на секундите.
         Къде е онова момиче със стария дневник?
                  Кога забрави за насладата да се чувстваш свободен, всевиждащ?
                          Нима има по-голямо богатство от това да имаш вдъхновение, вдъхновение за живот, за нещо ново, за песен, стих или просто един обикновен, но сам по себе си, различен тоалет за днес?

                  Животът ни грабва, ние свикваме с него и забравяме колко ценен е всъщност.                                                                                                                                                Забравяме и , че човек живее само тогава, когато е истински щастлив.


Време е да си припомни.. . ... .....


                                  С бързи стъпки се качва на тавана, разбутва кашоните и го намира. Нейният приятел- дневникът. 



Тагове:   влак,


Гласувай:
4



1. kikokinezi - Детския свят на момичетата винаги ...
03.08.2010 10:12
Детския свят на момичетата винаги ме е привличал със своята вълшбност и нежност :-) Много е красиво....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: silencieuse
Категория: Лични дневници
Прочетен: 160588
Постинги: 83
Коментари: 124
Гласове: 866
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930